Judits Pokal 16 september 2017
Daniel, John och Mio laddar inför Judits Pokal

Lördag den 16 september deltog VJK med tre judoka på Judits Pokal. En tävling som Göteborgs Judoklubb anordnar fyra gånger om året.

Killarna samlades för invägning strax efter åtta på morgonen och sen var det dags för lite frukost och vila.

Vi gör en gemensam uppvärmning och alla visar att de är taggade och sugna på att gå sina matcher. Först ut är John som har tre matcher i sin pool. John är aktiv och attackerar bra och vinner en match, de andra är jämna men tyvärr vinst åt motståndaren.

Även Mio går ut hårt och visar upp en anfallsvillig judo som ger honom seger i en match där han fick inte mindre än fyra wazari! I de andra matcherna kämpar Mio hårt, men har lite otur, en annan dag hade resultatet blivit annorlunda, men väldigt bra kämpat!

Daniel var sist ut och i sin första match är han lite passiv, men vinner ändå efter att ha kastat sin motståndare med harai goshi och blivit belönat med en wazari. Sen vaknar Daniel och vinner resten av sina matcher i poolen på ippon, samma med semifinalen som är över efter 24 sekunder.

Finalen är en jämn match där bägge tävlande attackerar och många kastförsök där de landar på knän och mage. Det ser likadant ut i golden score, fram tills det återstår två sekunder av matchen, då tyvärr Daniel blir kastad.

Men ändå otroligt bra jobbat och grattis till silvermedaljen!


För att sammanfatta var det väldigt kul att se en sådan attackvillig judo från våra judoka! Ni ska alla vara stolta över vad ni har presterat och jag hoppas vi åker på fler tävlingar tillsammans!/Björn Hansson

Rapport från Go-cup 25/3
Anders, Casper och Daniel.
Varbergs Judoklubb deltog med tre tävlande på Go-Cup i Stenungsund, Daniel Stenman, Anders Stenman och Casper Svensson.
Efter invägning, som för Daniels del var klockan åtta, började väntan fram till första matchen som skedde klockan 11. 

Väl igång visar Daniel att idag är han taggad, flera försök att kasta med Hiza Guruma, och det ger utdelning, han får poäng på kast och tar fasthållning, håller detta tills han får ytterligare poäng. Sen fortsätter matcher med flera kastförsök från bägge håll, men Daniel parerar alla attacker och får till slut läge och gör sitt specialkast, O Goshi, vilket ger honom ytterligare en wazari. När matchen är slut är reslutatet tre wazari till Daniel mot noll för motståndaren. En skön start.

Det är snart dags för match två och den blir inte lång, ippon efter nio sekunder och igen är det O Goshi som ger vinsten. Tredje matchen blir inte längre utan igen en ippon efter nio sekunder, men denna gången är det harai goshi som ger segern. 

Samtidigt har Anders och Caper vägt in och det är snart dags för deras första matcher. Casper får i sina första matcher väldigt hårt motstånd men han kämpar hårt och försöker attackera, tyvärr utan utdelning. Inför sin sista match är Casper taggat till tusen och det märks. En snabb neddragning av motståndaren som hamnar i en fasthållning hård som ett skruvstäd och Casper håller 20 sekunder, domaren sträcker armen i luften och säger Ippon. Ett skönt avslut på en tuff tävlingsdag. 

Anders första match blir en hård kamp mellan två jämna motståndare. Det är många kastförsök åt bägge hållen men Anders lyckas parera och får till sist läge och kastar med en ashi guruma, kopplar stenhård fasthållning och efter några sekunder klappar motståndaren av, Ippon! Sen följer ett par tuffa matcher där Anders efter hård kamp tyvärr får se sig besegrad.
När vi ska sammanfatta dagen kan vi se en guldmedalj och två fjärdeplatser till VJK. Men framförallt är det kul att se inställningen och kämpaglöden på mattan!

Efter en väldigt lång men rolig dag är det skönt att bege sig hemåt och jag vill ge stort beröm till alla deltagare! Det var mycket väntan men ni visade bra inställning, ni kämpade bra och jag hoppas att alla hade roligt!
Till nästa gång hoppas vi att ännu fler vill följa med!

/Björn

 
___________________
_____________________
_____________________
______________________
_____________________