Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Varbergs Judoklubb

Våra värdegrundsord som vi eftersträvar är:

V - Värme
J - Jämställdhet
K - Kamratskap


Verksamheten består av Judoträning för både barn, ungdomar och vuxna!


Vill du bli medlem i VJK? Klicka då här!

Med anledning av...
2020-03-29 20:07
Som ni säkert vet har vi för tillfället inte möjlighet att erbjuda judoträning då vi följer Folkhälsomyndighetens råd. Rekommendationen är att man vid nära kontakt och inomhusaktivitet skall byta eller justera de tänkta aktiviterna.

Detta gäller tillsvidare!

Följande gäller för grupperna under tiden träningen ligger på is.

Nybörjargrupp
Gruppen har ingen träning under vårterminen, utan börjar i höst igen!

U9 & U11
Med start den 1 april kommer vi att erbjuda träning utomhus 1 gång per vecka för grupperna U9 och U11 gemensamt.
Veckodag kommer att alternera från vecka till vecka och en kallelse kommer att skickas ut senast söndagen innan där det beskrivs vad vi skall ha för aktivitet samt uppsamlingsplats.

U13/U15-gruppen
Gruppen har tills vidare utomhusträning tisdagar. Aktiviteten varierar från gång till gång. Kallelse kommer ut inför varje träningstillfälle.

Vuxengruppen
Gruppen har tills vidare löpträning på ordinarie träningstid, måndagar.

TigerJudo
Hela terminen flyttas till hösten, ingen mer träning kommer att ske under våren.
Inställda träningar!
2020-03-15 19:48
UPPDATERAT 2020-03-24

Hej alla medlemmar!

Under söndagens styrelsemöte tog styrelsen beslut på att ställa in samtliga träningar fram till 2020-06-01

Detta på grund av att vi gjort en riskbedömning enligt det verktyg som Folkhälsomyndighetens rekommenderar. Där är rekommendationen att att man vid nära kontakt och inomhusaktivitet skall byta eller justera de tänkta aktiviterna.

Skulle FHM ändra sitt beslut, så gör styrelsen en annan bedömning. Styrelsen diskuterade också att VJK istället skall erbjuda utomhus aktiviteter i den mån det går att genomföra i respektive grupp! Hör med din tränare hur just din grupps upplägg är! Vuxengruppen kör härlig löpträning, så häng gärna på!

Håll koll på VJKs hemsida och Facebook sida för löpande information. 
Har ni några frågor så hör gärna av er till er instruktör eller till info@vjk.nu


Med vänlig hälsning

Jonas Wallin
Ordförande VJK
Information hur VJK tänker kring corona-viruset
2020-03-12 08:59
Kära medlemmar!

Svenska Judoförbundet skriver så här på sin hemsida!

Med anledning av den senaste utvecklingen av utbrottet av coronavirus vill Arbetsgruppen för Idrottsmedicin komplettera den information som tidigare lämnats med följande:


Spridningen av Covid-19 ökar nu i många länder bland annat Sverige. Det är alltså ännu viktigare nu att följa de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger. Det är också viktigt att var och en tänker över de risker som uppstår vid resor inom och utom Sverige både för att bli smittad och att hamna i karantän under två veckor. 


Särskilt viktigt att tänka på detta är det om man har någon i sin omedelbara närhet som tillhör riskgrupperna. Väg alltså noggrannt de risker resor till tävlingar inom och utom Sverige medför. En utebliven tävling nu är i de flesta fall inte avgörande för den fortsatta karriären men kan medföra smittorisk och bortavaro från skola och träning en längre period.


Coronavirus utbrottet är som ni vet en ny influensa som spridit sig till många länder. För att minska risken för spridning och allvarlig sjukdom är det viktigt att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer som finns på (https://www.folkhalsomyndigheten.se/).


Det viktigaste är som vanligt att tvätta händerna med tvål och vatten samt sprita av dem ofta, att inte peta sig i ansiktet eller klia sig i ögonen när man inte har nytvättade händer. Bra information och svar på frågor finns att läsa på denna länken (https://www.health.harvard.edu/blog/as-coronavirus-spreads-many-questions-and-some-answers-2020022719004?fbclid=IwAR2XWOIlpVO2FhpMTzR6XEzofhfpH3j08xaFLdWZWesGcrUyX4cpIBhHjVI).


De som har symptom på smitta (feber, hosta och andningssvårigheter) bör ringa till 1177 vårdguiden för att få vägledning om vad den ska göra. De som har frågor om coronaviruset och smittspridning i allmänhet kan ringa till 113 13 där finns alltid möjlighet att få information och svar på frågor. Vad vi vet om virusets möjlighet till överlevnad på ytor pekar på att de överlever några timmar på olika ytor. Vi vet också att man kan vara smittad utan att ha symptom.


Alltså rekommenderar vi de barn och vuxna som varit i något av de corona-drabbade områdena (Vilka områden det rör sig om finns listat på webb-platsen Krisinformation.se och på Folkhälsomyndighetens webbplats.) att göra ett träningsuppehåll på 14 dagar efter hemkomsten. 


Det vill säga den tid det beräknas ta tills man inte smittar andra. Just nu pekar allt på att barn under 15 år klarar coronaviruset bra men det finns begränsad kunskap om de kan smitta andra barn eller vuxna. Eftersom judo är en fullkontaktsport där vi kommer väldigt nära varandra är risken stor att träning med en som smittar skulle kunna medföra en ökad smittorisk.


/ SJF:s arbetsgrupp för idrottsmedicin


-----------------------------------------------------


Så tills vidare gäller följande råd:


* Undvika att rör vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.


* Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök. Hand sprit kan vara ett alternativ när man inte har möjlighet till handtvätt. 


* Genom att hosta och/eller nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.


* OBS! Stanna hemma om du är sjuk (även vid smärre förkylningssymptom!) för att undvika att smitta människor på exempelvis buss, tåg eller liknande - ditt arbete, skolan, idrottsklubben eller där du är nära andra.

* VJK uppmanar samtliga att följa de råd och rekommendationer som kommer från https://www.folkhalsomyndigheten.se 


/ Styrelsen i VJKSportlovsrandori!
2020-02-14 12:16
Under sportlovet har grupperna för U9 och U11 inga ordinarie träningar. Istället bjuder vi in till Sportlovsrandori på onsdagen kl. 17:30 -18:30.Välkomna!
2020-02-08 09:56
 
Nyheter från våra grupper
Hajime Cup , 07/03 10:07 
Ungdomsgruppen, 31/07 08:34 
Fortsättningsgruppen, 31/07 08:32 
TigerJudo, 25/07 09:25 
Externa Tävlingar & Läger, 18/02 11:22 
Hajime Cup , 13/10 10:19