SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Dubbla guld till VJK på Judits Pokal 4
Den 11 november var det dags för Judits Pokal 4, arrangerad av Göteborgs Judoklubb. För VJK tävlande Vilmer Dahlström i klassen PU9 samt Anders Stenman i PU15.
Vilmer är den som går sina matcher först och han öppnar starkt genom att kontra en o soto gari med o soto gaeshi. Kastet belönades med wazari, men Vilmer är vaken och följer med ner, landar i en stark fasthållning som han håller till domaren signalerar ippon!
Nästa match är en riktig kast-fest där Vilmer visar upp en varierad och anfallsinriktad judo. Han får flera wazari genom att blanda ben- och höftkast och tar en klar seger. Sista matchen i gruppen är också den tuffaste, men Vilmer är stabil och svårkastad och vinner tillslut på ippon. Bra jobbat och stort grattis Vilmer!
Därefter är det Anders tur. I sin första match har en revansch att utkräva sedan förra mötet. Det är en hård och aggresiv judo från bägge håll med många attacker och kastförsök. Anders blir kastad två gånger, men lyckas vrida sig till mage, men tredje gången belönas motståndaren med en klar wazari. Detta tänder Anders ytterligare som nu börjar rikta in sig på ashi waza och det stör hans motståndare. Nära kast med först ashi barai, kort därefter en tomoe nage, men där lyckas motståndaren vända sig och landa på mage. I nästa sekvens blir Anders attackerad med ett högt grepp, men han är vaken, glider åt sidan och kastar en stenhård tani otoshi och vinner med en välförtjänt ippon!
I sin sista match är Anders supertaggad och det blir en kort historia. Matchen hinner knappt starta innan Anders får grepp över axeln och ner i bältet, går in lågt och kastar en mycket snygg tomoe nage. Rullar med och landar i fasthållning, men domaren signalerar ippon och segern är klar!
Stort grattis till Vilmer och Anders som gick obesegrade genom hela tävlingen och dessutom visade upp en positiv och variationsrik judo!
 
GO-cup i Stenungsund 21 oktober 2017

Lördag den 21 oktober deltog fem judoka från Varbergs Judoklubb på GO-CUP i Stenungsund. Första tävlande är Embla som går i klassen FU9 (flickor under 9 år). Embla attackerar bra och gör många kastförsök och det ger utdelning. Bäst att se är dock att hon går sina matcher med ett stort leende i hela ansiktet. Det är roligt med judo!


Näst ut är Vilmer som tävlar i PU9. Även Vilmer försöker kasta mycket och i sin första match belönas han med hela tre waza-ari för sina kast. Bra jobbat!


Daniel tävlar i PU11 och har en förstaplats från sin senaste Go-Cup att försvara. Tyvärr förlorar han en match, men resten vinns på ippon och Daniel slutar på andraplats.


Därefter är det Alvas tur att tävla i klassen FU13. Alva får tre hårda matcher och blir dessutom småskadad i den andra av dem, men i sin tredje och sista match är hon beslutsam och full av revanschlusta. Det lönar sig och Alva vinner med dagens snyggaste harai goshi och berättar glatt efter matchen att det var hennes första ippon. Grattis Alva!


Sist ut är Anders som fått vänta sedan klockan åtta innan hans matcher i PU15 börjar vid halvtre. Han har under tiden tränat och värmt upp med judoka från andra föreningar och skaffat nya vänner. Men på tatamin är det dags att visa fightingface och det gör Anders. Aggressiv och anfallsinriktad judo, och sin sista match plockar han hela tre waza-ari innan han slutligen vinner på ippon efter att hållit en stenhård kesa gatame.


Bra jobbat allihopa! Det är kul att se er på mattan. Vi sammanfattar tävlingsdagen med anfallsinriktad judo, många attacker och kastförsök, stora leenden och nya vänner från andra klubbar.


Björn Hansson

Coach

Judits Pokal 16 september 2017
Daniel, John och Mio laddar inför Judits Pokal

Lördag den 16 september deltog VJK med tre judoka på Judits Pokal. En tävling som Göteborgs Judoklubb anordnar fyra gånger om året.

Killarna samlades för invägning strax efter åtta på morgonen och sen var det dags för lite frukost och vila.

Vi gör en gemensam uppvärmning och alla visar att de är taggade och sugna på att gå sina matcher. Först ut är John som har tre matcher i sin pool. John är aktiv och attackerar bra och vinner en match, de andra är jämna men tyvärr vinst åt motståndaren.

Även Mio går ut hårt och visar upp en anfallsvillig judo som ger honom seger i en match där han fick inte mindre än fyra wazari! I de andra matcherna kämpar Mio hårt, men har lite otur, en annan dag hade resultatet blivit annorlunda, men väldigt bra kämpat!

Daniel var sist ut och i sin första match är han lite passiv, men vinner ändå efter att ha kastat sin motståndare med harai goshi och blivit belönat med en wazari. Sen vaknar Daniel och vinner resten av sina matcher i poolen på ippon, samma med semifinalen som är över efter 24 sekunder.

Finalen är en jämn match där bägge tävlande attackerar och många kastförsök där de landar på knän och mage. Det ser likadant ut i golden score, fram tills det återstår två sekunder av matchen, då tyvärr Daniel blir kastad.

Men ändå otroligt bra jobbat och grattis till silvermedaljen!


För att sammanfatta var det väldigt kul att se en sådan attackvillig judo från våra judoka! Ni ska alla vara stolta över vad ni har presterat och jag hoppas vi åker på fler tävlingar tillsammans!/Björn Hansson

Rapport från Go-cup 25/3
Anders, Casper och Daniel.
Varbergs Judoklubb deltog med tre tävlande på Go-Cup i Stenungsund, Daniel Stenman, Anders Stenman och Casper Svensson.
Efter invägning, som för Daniels del var klockan åtta, började väntan fram till första matchen som skedde klockan 11. 

Väl igång visar Daniel att idag är han taggad, flera försök att kasta med Hiza Guruma, och det ger utdelning, han får poäng på kast och tar fasthållning, håller detta tills han får ytterligare poäng. Sen fortsätter matcher med flera kastförsök från bägge håll, men Daniel parerar alla attacker och får till slut läge och gör sitt specialkast, O Goshi, vilket ger honom ytterligare en wazari. När matchen är slut är reslutatet tre wazari till Daniel mot noll för motståndaren. En skön start.

Det är snart dags för match två och den blir inte lång, ippon efter nio sekunder och igen är det O Goshi som ger vinsten. Tredje matchen blir inte längre utan igen en ippon efter nio sekunder, men denna gången är det harai goshi som ger segern. 

Samtidigt har Anders och Caper vägt in och det är snart dags för deras första matcher. Casper får i sina första matcher väldigt hårt motstånd men han kämpar hårt och försöker attackera, tyvärr utan utdelning. Inför sin sista match är Casper taggat till tusen och det märks. En snabb neddragning av motståndaren som hamnar i en fasthållning hård som ett skruvstäd och Casper håller 20 sekunder, domaren sträcker armen i luften och säger Ippon. Ett skönt avslut på en tuff tävlingsdag. 

Anders första match blir en hård kamp mellan två jämna motståndare. Det är många kastförsök åt bägge hållen men Anders lyckas parera och får till sist läge och kastar med en ashi guruma, kopplar stenhård fasthållning och efter några sekunder klappar motståndaren av, Ippon! Sen följer ett par tuffa matcher där Anders efter hård kamp tyvärr får se sig besegrad.
När vi ska sammanfatta dagen kan vi se en guldmedalj och två fjärdeplatser till VJK. Men framförallt är det kul att se inställningen och kämpaglöden på mattan!

Efter en väldigt lång men rolig dag är det skönt att bege sig hemåt och jag vill ge stort beröm till alla deltagare! Det var mycket väntan men ni visade bra inställning, ni kämpade bra och jag hoppas att alla hade roligt!
Till nästa gång hoppas vi att ännu fler vill följa med!

/Björn