SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Här kan du läsa om de externa tävlingar som VJK åker till....

 

 
KLICKA PÅ TÄVLINGARNA I MENYN TILL VÄNSTER!
Borås Judo Challange 1 2018
2018-02-18 11:22
Den 10:e februari gick tävlingen Borås Judo Challange 1 2018 av stapeln. Det är en stor tävling som även innehåller deltagare från utlandet.

Från VJK deltog dels Niklas Strandberg som mattansvarig domare samt Daniel och Anders Stenman som tävlande.

Daniel, som tills i år gått upp en åldersklass och gör debut i tävlingskategorin U13, där bland annat offerkast och grepp kring nacken är tillåtna. Det innebär att det är rätt stor skillnad mot de yngre åldersklasserna och det märktes att Daniel var lite ovan vid detta.

I sin första match får han möta en dansk judoka och Daniel visar upp en attackvillig judo men har svårt att få in ordentliga balansbrytningar trots bra attacker. Efter drygt två minuter blir Daniel kastad och motståndaren belönas med en waza-ari samt landar i fasthållning som han håller tills domaren igen signalerar waza-ari awasete ippon.

En bra match av Daniel, som tar med sig nyttiga lärdomar om vad han behöver utveckla för att kunna hävda sig lika bra i den nya åldersklassen. Som kuriosa kring denna matchen kan nämnas att Daniel fick sin judokarriärs första shido och den tilldelades honom av hans gamla favorittränare Niklas Strandberg! :)

I sin nästa match fick Daniel svårare motstånd och hade tyvärr inte mycket att sätta emot utan fick se sig besegrad efter bara en knapp minut. 
Sammanfattningsvis har Daniel gjort en bra tävling och har fått med sig lärdomar av vad han behöver utveckla i sin judo för att vara hävda sig lika bra i U13 som han gjorde i U11 tidigare. 

Inför Anders första match dyker en välkommen extracoach i form av Saulius Sakini upp. Saulius hjälper Anders med en rejäl uppvärmning, taktikupplägg och peptalk inför hans första match och när domaren visar fram de tävlande är Anders taggat till tusen!

Han blir attackerad med ett höftkast men är snabb och glider smidigt åt sidan och får till en klockren nidan ko soto gari och belönas med en ippon efter bara fyra sekunder av matchen!

I nästa match får Anders betydligt tuffare motstånd av en judoka som representerar Spif (som även har i princip hela seniorlandslagen i föreningen).
Det blir en kort historia som slutar med förlust efter kast och fasthållning.
Anders går några fler matcher och visar genomgående upp en fin judo och han har tagit stora steg i sin utveckling och slutar på tredje plats i tävlingen vilket är ett mycket bra resultat. Grattis Anders och bra jobbat!! 


Borås Judo Camp

Svenska Judoförbundet har i år inlett en satsning för att utveckla tävlingsjudon bland svenska ungdomar. Detta gör man genom att i samband med fyra tävlingar under året även anordna ett träningsläger som leds av representanter från landslaget. 

En av dessa tävlingar är just Borås Judo Challange, där man på söndagen efter tävlingen hade just ett sådan läger under ledning av Johan Berg, tränare för junior- och utvecklingslandslaget. 

Lägret hade drygt hundra deltagare från hela landet, och från VJK deltog Anders Stenman. Det var en stenhård träningsdag med fokus på greppning, kombinationer och väldigt mycket randori. 

Anders var väldigt trött efter dagen men nöjd med träningen och kände att han hade lärt sig mycket och hoppas att på nästa läger få sällskap av fler klubbkamrater.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Huvudmeny, 13/01 20:02 
Huvudmeny, 13/01 18:22 
Huvudmeny, 10/01 23:00 
Huvudmeny, 06/01 10:57 
Huvudmeny, 05/01 20:21 
Huvudmeny, 05/01 20:18